“Jeg har fått MS”

Har du googlet symptomene allerede?

For oss som fikk vårt første møte med MS i forrige årtusen, så hadde vi ikke noen mulighet til å google symptomene. Men det var….forrige årtusen…..

Hvis du nettopp har fått diagnosen, så er det stor sannsynlighet for at du allerede har googlet. Mye. Det kan være skremmende, fordi det er så utrolig mye informasjon der ute – noe er fakta, noe er synsing, noe er villendende, og veldig mye er subjektivt. 

Det kan være greit å ha noen som nyanserer bildet!

Jeg vet at mange kvier seg for å melde seg inn i MS-forbundet. “Jeg vil ikke ha noe med sykdommen å gjøre” er en veldig vanlig reaksjon. Tro meg, vi har vært der de fleste av oss.  Utenom atakkene så føler man seg frisk, ikke sant?  

Jeg vil ikke fortelle om min MS-diagnose

Det er mange som ikke vil det. Derfor er det også veldig mange som har MS som du ikke vet om. For oss som er synlige og åpne om diagnosen, så er det gjerne som en konsekvens av at det ble synlig – for å si det sånn. I lokalforeningen av MS-forbundet kan du treffe andre som kjenner seg igjen i nettopp den problemstillingen. Når skal jeg fortelle det?

Bør du  melde deg inn i MS-forbundet?

Ja. Med en gang. Hvorfor?

  • Du kan holde deg oppdatert på hvilke behandlingsmuligheter som finnes. Tenk å være nydiagnostisert og høre Astrid Edland på MS-konferansen si at det nå er så gode medisiner mot MS, at de som er nydiagnostiserte kanskje aldri vil bli handicappede! 
  • Du får muligheten til å bli kjent med andre i samme situasjon. Vi har en egen gruppe for Ung MS. Det er ikke alle der som er nydiagnostiserte, og det er ikke alle nye som er unge – men de fleste hører til her. Bli med, og finn en gruppe mennesker som forstår hva du sliter med!
  • Det er ingen som vet hvor mange i Norge som har MS. Det er ingen som vet hvor mange som har MS i Vestfold. Jo flere vi er som faktisk er medlemmer, jo sterkere står vi som gruppe overfor politikerne. Og det igjen gir oss mer slagkraft for  å få et bedre medisinsk tilbud.

Du meder deg inn her: https://www.ms.no/bli-medlem/innmeldingsskjema

Men jeg vil ikke ha MS-bladet i posten!

Det behøver du ikke. Vi har internett 🙂 Du finner masse informasjon og gode linker på ms.no. Meld deg inn og si at du ikke vil ha bladet.